Je volgende huis kopen met de juiste hypotheek.

We begrijpen dat het verkopen van een huis en het kopen van een nieuwe woning een belangrijke beslissing is die veel vragen oproept. Daarom bieden wij jou alle informatie en ondersteuning die je nodig hebt om deze stap zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wanneer je leven verandert, kunnen ook je woonwensen veranderen. Als je van plan bent om een nieuw huis te kopen, is het belangrijk om je goed te oriënteren voordat je een beslissing neemt. Je moet bijvoorbeeld kijken naar de wenselijke netto maandlasten, hoe het staat met je lopende hypotheek, of je de huidige rente kunt meenemen en of je overwaarde hebt op je huidige woning.

Meer dan alleen advies; wij vinden de beste oplossing passend bij je volgende woningwens.

Hieronder vind je een kort stappenplan om je op weg te helpen:

1. Bij het verkopen van je huidige huis en het kopen van een nieuwe woning is het belangrijk om je financiële mogelijkheden in kaart te brengen. Eén van de eerste stappen is het berekenen van je maximale hypotheek.

2. Je overwaarde -het verschil tussen de verkoopprijs van je huis en je resterende hypotheekschuld- kun je gebruiken om een duurder huis te kopen.

3. In sommige gevallen kun je jouw huidige hypotheek meenemen naar je nieuwe woning. Dit wordt de 'meeneemregeling' genoemd. Je sluit officieel een nieuwe hypotheek af, maar kan de gunstige rente, maandlasten en andere voorwaarden van je oude hypotheek behouden.

4. Dit is voordelig als de rente van je bestaande hypotheek lager is dan de actuele rente die je zou krijgen op een nieuwe hypotheek. Door je hypotheek mee te nemen, kun je dus mogelijk geld besparen.

Door een hypotheekadviseur in de arm te nemen, kun je profiteren van hun expertise en ervaring op het gebied van hypotheken. Ze kunnen je helpen bij het in kaart brengen van je financiële situatie en het vinden van de juiste hypotheek die past bij jouw behoeften en budget. Een hypotheekadviseur kan je ook informeren over de verschillende hypotheekvormen, -voorwaarden en -verstrekkers., zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over je nieuwe hypotheek.

Met ons gratis adviesgesprek helpen we je vooraf al met het in kaart brengen van de mogelijkheden op basis van je persoonlijke wensen en doelen. Wij helpen je graag met het vinden en begeleiden van je volgende woning op financieel gebied.

Jouw financiële
toekomst
begint bij ons.
We help you to buy your house in the Netherlands