Genieten van een fijn pensioen.

Als het gaat om hypotheken voor senioren, denken veel mensen aan beperkingen. Maar er zijn wel degelijk mogelijkheden als je ouder bent. Wij laten graag zien wat deze mogelijkheden zijn.

Het afsluiten van een nieuwe hypotheek of het aanpassen van je huidige hypotheek hoeft geen probleem te zijn. Wel is het belangrijk om rekening te houden met enkele aandachtspunten.


Als je een nieuwe hypotheek wil afsluiten of je bestaande hypotheek wil verhogen, dan houden hypotheekverstrekkers vanaf je 57e jaar rekening met je pensioeninkomen. Als je pensioeninkomen lager is dan je huidige inkomen, dan wordt bij het verstrekken van een hypotheek rekening gehouden met het lagere pensioeninkomen. Dit is om te voorkomen dat je onverantwoord leent. De regels zijn namelijk gebaseerd op het feit dat je 30 jaar lang de lasten van een annuïteitenhypotheek moet kunnen dragen. Maar zelfs als je ouder bent dan 57, zijn er nog steeds voldoende mogelijkheden.Vanaf je 57e wordt er dus rekening gehouden met je (toekomstige) pensioeninkomen. Aangezien je pensioeninkomen meestal lager is dan je inkomen uit werk, kun je als oudere vaak minder lenen. Zelfs inkomen uit werk van mensen die doorwerken na de AOW-leeftijd wordt niet meegerekend voor de hypotheek. Er zijn echter wel andere inkomstenbronnen die je extra ruimte kunnen bieden, zoals inkomen uit privé afgesloten pensioenvoorzieningen (zoals een bankspaarrekening of lijfrenteverzekering) en inkomen uit beleggingen, spaargeld of ander vrij vermogen.

Met ons gratis adviesgesprek helpen we je vooraf al met het in kaart brengen van de mogelijkheden op basis van je persoonlijke wensen en doelen.

Jouw financiële
toekomst
begint bij ons.
We help you to buy your house in the Netherlands