Jouw makelaar voor nieuwbouw in Enschede

Wie weet er nou meer van nieuwbouw in Enschede dan de makelaar die hier is gevestigd? Jähnig + Ter Braak vertelt je vanuit het kantoor aan de Haaksbergsestraat graag alles over de circa 23 duurzame nieuwbouwprojecten met appartementen, huurwoningen en koopwoningen die er op dit moment in en om de gemeente zijn.

Makelaar Enschede

De hoogte in of combi wonen-werken?

Net als de stad zelf bieden ook de vele nieuwbouwprojecten in Enschede diversiteit in wonen. Kies bijvoorbeeld voor tuinvrij wonen in de prachtige appartementengebouwen. Zoek de exclusiviteit in een fraai herenhuis of parkomgeving. Of ga voor een combinatie van woon- en werkruimte. Verderop ontdek je meer over enkele van deze nieuwbouwprojecten in Enschede.

Tuinvrij wonen op niveau
Ben je niet zo’n tuinmens? En kijk je graag over het grote Enschede uit? Dan zijn deze hoogbouw projecten vast iets voor jou:

  • Hof van Baurichter (Getfert);
  • Bruningmeyer (Molenstraat);
  • Kop Boulevard.

Dit is slechts een greep. Hieronder diepen we deze projecten uit. Op de begane grond van deze appartementengebouwen heb je trouwens meestal wel een (patio)tuin.


Lage energienota bij hoge bouw

Bruningmeyer vind je echt hartje stad. Zodra je de deur uit loopt, heb je alles bij de hand. Van restaurants, opticiens en giftshops tot kledingwarenhuizen en versmarkt. Wat ook heel bijzonder is aan deze nieuwbouw in Enschede? Het appartementengebouw is bijna klimaatneutraal (energieprestatiecoëfficiënt van 0,2).

Snel weg of de stad in
Vlak bij de Zuiderval, op enkele straten afstand van het ziekenhuis verrijst nieuwbouwproject Hof van Baurichter. Je vindt hier binnen een kilometer ook het stadshart en allerlei andere voorzieningen. Denk aan een cafetaria, supermarkt en het winkelcentrum. Tegelijkertijd ben je ook met een minuutje op de snelweg die je naar de rest van Twente (of verderop) brengt. Of de andere kant op: Duitsland.

Enkele andere nieuwbouwprojecten in Enschede

  • Operahof; diversiteit (wijk Perik);
  • De Bleekerij: wonen & werken (Boekelo).

Daar zit muziek & energie in
Van welk type huur of koop huis je ook houdt, en welk budget je ook hebt, er is één bouwproject dat alles heeft. Als je namelijk vlakbij het centrum wilt wonen, maar niet de drukte ervan om je huis wilt, dan is Operahof jóuw nieuwbouw project in Enschede. Hier komen bijvoorbeeld een aantal rijhuizen, twee-onder-eenkap en vrijstaande woningen. Opvallendste aan de huizen? Het zijn allemaal duurzame 100% energieneutrale projecten.


Wonen & werken op 1 plek

Heb je voor je werkgever een kantoor aan huis nodig? Of ben je zelfstandig ondernemer en werk je vanuit huis? In Boekelo op De Bleekerij vind je dan je ideale nieuwbouwhuis met bedrijfshal. Onder de rook van Enschede, maar toch vooral in het rustige dorp komen namelijk nieuwbouwhuizen die juist voor jou als starter op de huizenmarkt prima te betalen zijn.

Vers & voordelig op de markt
Wat wonen in en nabij Enschede zo aantrekkelijk maakt? Je vindt een van de grootste en meest complete markten van de regio elke zaterdag op het grote plein in de stad; jouw garantie voor uren vermaak. Liever op een andere dag groente, fruit, stoffen, snacks of kleding scoren? Bijna elke dag van de week is er ergens in Enschede wel een markt.

Sporten: doen of kijken
Enschede is ook een supersportieve stad. Ga er bijvoorbeeld roeien op het Twentekanaal of golfen bij een van de drie golfbanen. Liever sport kijken? Dan haal je je hart op aan onder meer het jaarlijkse paardenevenement de Military en de Twente-wedstrijden in het voetbalstadion de Grolsch Veste.

Uit (je bol) gaan
Een filmpje pakken in het centrum of juist aan de rand van de stad. Een vorkje prikken met vrienden. Op het terras genieten van een zomeravond. Het echte nachtleven ingaan. Cultuur snuiven in het theater of de (historische) musea – het centrum van Enschede biedt je dit en nog veel meer. Ga er wonen of trek er vanuit je nieuwbouwhuis in andere wijken makkelijk naartoe.

Bel of kom langs
Wat je stijl, voorkeur of favoriete manier van wonen en leven ook is, bij Jähnig + Ter Braak vind je het (nieuwbouw)huis in Enschede dat bij je past. Neem nu contact op. Of loop binnen bij bij ons kantoor!

Taxatie aanvraag
Status verbouwing: *
Thank you! Your submission has been received!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.
Jordy Zwarteveen
Nicky Borkent
Maak een afspraak met onze NVM makelaars

Een NWWI taxatierapport tegen een scherp tarief kan snel en gemakkelijk via onze website of je neemt contact met ons team via telefoon, whatsapp of mail. Onze taxateur werkt je aanvraag snel door en valideert alles zo snel mogelijk.

Plan een afspraak
"Via vrienden in contact gekomen met Jähnig + Ter Braak voor het kopen van onze eerste woning. Wij begrepen er niet veel van, maar het werd door op de nuchtere Twentse manier duidelijk uitgelegd met een vleugje humor, ook wanneer hij het voor de 3e keer uit moest leggen!"
Nikkie te Nijenhuis
"Verkoop en aankoop van onze woning verliep super (snel ook) door het team van Marcel kon. Scherpe courtage en de korte lijnen in communicatie heeft ons positief verast."
Tom Evers
"Makelaar Nicky Borkent van Jähnig + Ter Braak heeft mijn huis binnen twee weken verkocht in een afnemende markt. Hele prettige samenwerking. Professioneel en toch gemoedelijk. Geen gladde praatjes. Ze had de waarde van te voren goed ingeschat en hield me tijdens het verkoopproces goed op de hoogte. Ik zou haar zeker aanraden!"
Marlies de Vries
"Blij dat we door hun ons huis hebben laten verkopen! Heel professioneel en aardig. Met vragen konden we meteen terecht. Bedankt Jordy en team!"
Marlou Jansink
Bekijk alle Google reviews
4,9 uit 263+ reviews
Jordy Zwarteveen
Wat is mijn woning waard?

Heb je plannen om je woning te verkopen en ben je daarom erg nieuwsgierig naar de huidige marktwaarde? Dan komen wij graag bij je thuis langs voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling!