Wat kost een makelaar?

Vooraf weten waar je aan toe bent als je Jähnig + Ter Braak inschakelt? Dat vinden wij in Twente heel logisch. Om te weten wat je kosten voor ons als makelaar zijn, is het eerst nodig dat we weten welke van onze dienst of diensten je wilt gebruiken. Hieronder zetten we de hoofdzaken op een rij.

Verzekeringsadvies Enschede

Soort kosten makelaars (makelaartarieven)

Afhankelijk van de dienst die je van ons nodig hebt, krijg je te maken met de volgende vragen:


Wat kost een makelaar bij verkoop van je woning?

Bij de verkoop van jouw woning spelen verschillende soorten diensten en dus kosten. Om je een idee te geven zetten we de belangrijkste hieronder op een rij. De meeste mensen maken gebruik van het hele pakket om meer kans te maken op (snelle) verkoop van hun huis. Natuurlijk heb je ook de keus om sommige diensten weg te laten. Of juist om met bepaalde diensten meer te doen. Hulp nodig bij de verkoop van een huis? Bel of mail ons dan.

De kosten m.b.t. woning verkopen met een makelaar

Naar keus gebruik je een aantal van deze diensten óf het complete pakket met meer verkoopkans:

 • Inschakelen van een fotograaf;
 • Taxatie en bepalen verkoopprijs;
 • Plaatsing van je huis op Funda;
 • Maken en plaatsen van een advertentie in de krant;
 • Posters voor open huis dag;
 • Inzet van social media;
 • Flyer of ander drukwerk laten ontwerpen en drukken.


Zodra er een koper in beeld komt

Hierboven zie je het traject vóór je te maken krijgt met mogelijke kopers. Neemt er een belangstellende contact met ons op? Dan helpen we als bekende makelaar je met dit en meer:

 • Huisbezichtigingen;
 • Onderhandelen;
 • Meekijken met koopcontract van de woning en overname van spullen;
 • Aanwezig zijn bij sleuteloverdracht.


Kosten makelaar bij aankoop van een huis

Een huis kopen doen de meeste mensen vaak maar een enkele keer in hun leven. Heb jij een koophuis op het oog? Breng dan een expert mee die de huizenmarkt kent én de staat van het huis snel overziet; iemand die dus ook meekijkt of de prijs van dit huis wel klopt met wat je er aan woonplezier voor terugkrijgt. Ook hiervoor schakel je ons in. We maken graag met je kennis om het tarief hiervoor te bespreken. Zit je met de vraag ‘wat kost een makelaar?’ Neem dan een expert in handen uit ons team. We hanteren namelijk voor de verkoop een percentage van de verkoopprijs.

Losse taxatie, verhuurbemiddeling & meer voor het beste advies

Soms heb je alleen een taxatierapport nodig. Voor de belastingdienst. Vanwege een erfenis. Of omdat je nieuwsgierig bent naar de waarde van je huis. Ook hiervoor vind je bij ons eerlijke NVM-tarieven. We bespreken ze graag met je aan de keukentafel. Datzelfde geldt voor onze andere diensten, zoals optreden als verhuurpartner of helpen met huren van je nieuwe bedrijfswoning, zakenpand of ander gebouw.

Je ziet het, een eenduidig kostenbegroting bij het verkopen van een woning heeft niet direct één duidelijk antwoord. De snelste manier om dat wél te krijgen over deze kosten voor ons als makelaar? Nodig ons uit bij je thuis of op de zaak. Dan krijg je meteen gevoel bij ons en krijgen we snel helder wat je wensen zijn. Dan weet jij daarna snel wat onze hulp je kost.

Taxatie aanvraag
Status verbouwing: *
Thank you! Your submission has been received!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.
Jordy Zwarteveen
Nicky Borkent
Maak een afspraak met onze NVM makelaars

Een NWWI taxatierapport tegen een scherp tarief kan snel en gemakkelijk via onze website of je neemt contact met ons team via telefoon, whatsapp of mail. Onze taxateur werkt je aanvraag snel door en valideert alles zo snel mogelijk.

Plan een afspraak
"Via vrienden in contact gekomen met Jähnig + Ter Braak voor het kopen van onze eerste woning. Wij begrepen er niet veel van, maar het werd door op de nuchtere Twentse manier duidelijk uitgelegd met een vleugje humor, ook wanneer hij het voor de 3e keer uit moest leggen!"
Nikkie te Nijenhuis
"Verkoop en aankoop van onze woning verliep super (snel ook) door het team van Marcel kon. Scherpe courtage en de korte lijnen in communicatie heeft ons positief verast."
Tom Evers
"Makelaar Nicky Borkent van Jähnig + Ter Braak heeft mijn huis binnen twee weken verkocht in een afnemende markt. Hele prettige samenwerking. Professioneel en toch gemoedelijk. Geen gladde praatjes. Ze had de waarde van te voren goed ingeschat en hield me tijdens het verkoopproces goed op de hoogte. Ik zou haar zeker aanraden!"
Marlies de Vries
"Blij dat we door hun ons huis hebben laten verkopen! Heel professioneel en aardig. Met vragen konden we meteen terecht. Bedankt Jordy en team!"
Marlou Jansink
Bekijk alle Google reviews
4,9 uit 263+ reviews
Jordy Zwarteveen
Wat is mijn woning waard?

Heb je plannen om je woning te verkopen en ben je daarom erg nieuwsgierig naar de huidige marktwaarde? Dan komen wij graag bij je thuis langs voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling!