NWWI taxatie

Wil je jouw huis laten taxeren om een hypotheek aan te kunnen vragen? Dan kan ons NWWI taxatierapport van Jähnig + Ter Braak je hierbij helpen.

Waarom een NWWI taxatie aanvragen?

Een NWWI (het Nederlands Woning Waarde Instituut) taxatierapport wordt namelijk altijd geaccepteerd door alle hypotheekverstrekkers in Nederland én door het NHG ( Nationale Hypotheek Garantie ). Een NHG geeft als extra voordeel dat het je een rentekorting geeft op je hypotheek en die kan oplopen tot 0,6%. Dat is al gauw enkele honderden euro’s voordeel per jaar. Ook geeft het extra financiële zekerheid op je hypotheek. Bij Jähnig + Ter Braak kunnen wij een NHG taxatie bieden dankzij onze NWWI erkende taxateurs.

Het instituut NWWI is een onafhankelijk taxatie instituut dat als belangrijkste keurmerk geldt voor taxateurs en accepteert alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen en richtlijnen voldoen. Deze worden ook jaarlijks getoetst en alle aangesloten NWWI taxateurs volgen dezelfde strenge taxatiemethodiek om een hoge mate van kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen. Een NWWI taxatie aanvragen voor het regelen van je zaken bij Jähnig + Ter Braak betekent daarom dus een helder, objectief en betrouwbaar taxatierapport voor je huis. Ook is het een gevalideerde taxatierapport die je kunt gebruiken voor een hypotheek bij je eigen bank en bij andere geldverstrekkers.


Regelgeving omtrent NHG garantie

Om in aanmerking te komen voor een NHG garantie, is het taxatierapport nodig bij het NWWI. In 2016 zijn de regels hiervoor aangepast wat betekent dat elke taxatie aan strenge controleprocedures moet voldoen en moeten worden ingevoerd voor een organisatie om te worden aanvaard voor NHG Taxaties. Jähnig + Ter Braak voldoet aan deze strenge normen bij elke taxatie en zodoende worden onze taxatierapporten door alle geldverstrekkers en NHG geaccepteerd. Wel zo prettig en goed om te weten natuurlijk dat je goed zit bij onze taxateurs die netjes alles volgens de regels werken en een gedegen rapport verzorgen.


Wanneer is een taxatierapport vereist?

  • Als je een woning hebt gekocht en deze geheel of gedeeltelijk wil financieren met een hypothecaire geldlening;
  • Als je de huidige hypotheek wil verhogen of wil oversluiten;
  • Als je bij echtscheiding de waarde van een gezamenlijke woning moet weten voor verdeling of herfinanciering;
  • Bij een mogelijke nalatenschap waar je de waarde nodig hebt voor aangifte van successie (te betalen belasting op de erfenis), maar ook om te bepalen of de nalatenschap wel of geen positieve waarde heeft.
Taxatie aanvraag
Status verbouwing: *
Thank you! Your submission has been received!
Oeps! Er is iets misgegaan bij het verzenden van het formulier.
Jordy Zwarteveen
Nicky Borkent
Vraag een taxatie aan!

Wil je meer informatie of wil je een taxatie plannen, maak dan gebruik van het formulier op deze website en vraag het taxatierapport aan. Wij helpen je graag verder!

Plan een afspraak
"Via vrienden in contact gekomen met Jähnig + Ter Braak voor het kopen van onze eerste woning. Wij begrepen er niet veel van, maar het werd door op de nuchtere Twentse manier duidelijk uitgelegd met een vleugje humor, ook wanneer hij het voor de 3e keer uit moest leggen!"
Nikkie te Nijenhuis
"Verkoop en aankoop van onze woning verliep super (snel ook) door het team van Marcel kon. Scherpe courtage en de korte lijnen in communicatie heeft ons positief verast."
Tom Evers
"Makelaar Nicky Borkent van Jähnig + Ter Braak heeft mijn huis binnen twee weken verkocht in een afnemende markt. Hele prettige samenwerking. Professioneel en toch gemoedelijk. Geen gladde praatjes. Ze had de waarde van te voren goed ingeschat en hield me tijdens het verkoopproces goed op de hoogte. Ik zou haar zeker aanraden!"
Marlies de Vries
"Blij dat we door hun ons huis hebben laten verkopen! Heel professioneel en aardig. Met vragen konden we meteen terecht. Bedankt Jordy en team!"
Marlou Jansink
Bekijk alle Google reviews
4,9 uit 263+ reviews
Jordy Zwarteveen
Wat is mijn woning waard?

Heb je plannen om je woning te verkopen en ben je daarom erg nieuwsgierig naar de huidige marktwaarde? Dan komen wij graag bij je thuis langs voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling!